5 consells per fotografiar el dia a dia

Consells fotografia dia a dia

Consells fotografia dia a dia

Els últims anys, motivada pel meu interès creixent en la documentació del dia a dia, he anat fent un recull de consells provinents de diferents fotògrafs sobre com capturar la màgia de la vida ordinària amb una càmera fotogràfica.

 

I, avui, els he resumit en cinc i te’ls he escrit aquí, perquè puguis començar a posar en pràctica la fotografia del dia a dia amb la teva càmera, sigui aquesta quina sigui.

 

 

1. Explica una història

Abans de capturar una imatge pensa en quina és la història que vols explicar. I explica-la de la mateixa manera que ho faries de forma escrita o oral. En lloc d’utilitzar paraules, però, usa els diferents elements visuals per introduir el lloc, les persones i la temàtica. I ajuda’t de la llum i la composició per transmetre l’ànim o l’atmosfera.

 
Consells fotografia dia a dia
 

 2. Entrena’t a observar

Espera pacient unes passes per darrere de l’escena, mira a través del visor de la càmera i pensa quines coses vols que formin part de la imatge i quines no. Deixa que les coses succeeixin de forma natural, captura l’espontaneïtat de la vida real sense demanar a qui vagis a fotografiar que et miri o que faci alguna cosa especial.

 

Consells fotografia dia a dia

 

3. Captura els detalls

Apropa’t i posa l’atenció en els petits detalls. Enquadra la fotografia limitant l’espai a una petita part del cos de qui estàs fotografiant o a algun objecte que tens especial interès en destacar. Així com un pla general ens ajuda a posar en context la nostra història, un pla detall ens ajuda a fer una descripció precisa i acurada.

 

Consells fotografia dia a dia

 

4. Busca la bellesa en allò quotidià

Normalment traiem la càmera en els moments especials com en les celebracions, les vacances i els aniversaris però fer fotografies també els dies normals et proporcionarà amb el temps un record molt més fidel de la teva realitat d’ara. Busca la bellesa en les rutines diàries, en les petites emocions de dies qualsevols i les relacions canviants que s’estableixen entre vosaltres.

 

josepmaneimacweb

 

5. Escriu una llista

Dedica un temps a fer una petita llista de les coses de la teva vida actual que penses que t’agradarà recordar en un futur. Les coses que formen part de la rutina diària les fem pràcticament sense pensar-hi i és fàcil que si no ens aturem i ho reflexionem no pensem mai en capturar-ho. Probablement, el nostre dia a dia d’aquí uns anys sigui molt diferent al d’ara i haver immortalitzat aquestst moments ens agradarà i ajudarà a recordar-los.

 

Consells fotografia dia a dia

 

T’han semblat interessants aquest consells? Creus que et poden ser útils perquè et llancis a la fotografia del dia a dia? Ja fas fotos habitualment de les teves rutines diàries, quines dificultats et trobes? T’espero als comentaris!

 

I si vols continuar aprenent sobre com capturar la màgia del teu dia a dia, vine i subscriu-te a la llista de correu electrònic i descarrega’t l’ebook “Converteix els teus moments diaris en records extraordinaris” de forma immediata i gratuïta.

 

Vull el meu ebook gratuït!

 

2 comentaris

 1. Roser
  21 setembre, 2016

  Estel!

  Molt útils aquests consells! A mi el que em passa és que a dins de casa tinc poca llum i no puc fer fotos tan lluminoses com les teves 🙁 Algun consell?

  Petons!!

  Respon
  • Estel
   Estel
   22 setembre, 2016

   Hola Roser! El mes de novembre publicaré una entrada on explico com millorar la il·luminació de les fotos durant la captura i una altra entrada per saber com millorar-la durant l’edició. De totes maneres t’adelanto el que jo faria: 1. Obrir totes les portes i finestres de casa per deixar passar la màxima quantitat de llum possible 2. Estudiar a quines hores és la llum més bonica a cada habitació de casa 3. Utilitzar un reflector per rebotar la llum i aprofitar-la al màxim 4. Utilitzar el mode “retrat” si utilitzes una càmera compacta. 5. Obrir el diafragma al màxim que permeti la teva càmera o objectiu si utilitzes una rèflex 6. Pujar l’ISO 7. Utilitzar un trípode per poder disparar a velocitats més lentes, i aconseguir sense que la foto surti moguda, deixar entrar més llum 8. Millorar l’exposició a la postproducció amb un programa com el photoshop o el lightroom 9. Aconseguir un objectiu amb una obertura de diafragma f 1.4 😉 Espero haver-te ajudat bonica! Un petó!

   Respon

Deixa el teu comentari

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan indicats amb un *