Com editar les teves fotos de forma fàcil amb photoshop

Com editar les fotos de forma fàcil amb Photoshop

Com editar les fotos de forma fàcil amb Photoshop

 

Photoshop és fàcil. I estic aquí per demostrat-t’ho i per ensenyar-te com editar les teves fotos de forma senzilla però rellevant.

He preparat un vídeo tutorial perquè puguis veure tranquil·lament els passos previs necessaris per a l’edició de les teves fotos. Et recomano que, el dia que tinguis temps de posar-t’hi, obris el photoshop i el vídeo al mateix temps, el vagis parant i vagis fent poc a poc tots els passos que et vaig explicant.

 

En aquest vídeo aprendràs a:

 1. Navegar per les carpetes de fotos del teu ordinador o disc dur extern.
 2. Visualitzar i classificar les fotos en funció de les teves preferències.
 3. Obrir una foto en una aplicació que transformi el teu arxiu en un altre que pugui llegir Photoshop.
 4. Guardar la teva foto en bona qualitat, tant per a veure a l’ordinador com per a imprimir.
 

Abans de començar, però, és inevitable que t’expliqui alguns conceptes que són necessaris per entendre tot el procediment:

 1. L’edició digital és com el revelat fotogràfic que es fa a la cambra fosca en la fotografia analògica.
 2. Hi ha diversos programes per a l’edició digital d’imatges però els millors són el photoshop i el lightroom. Jo utilitzo el photoshop perquè amb el mateix programa puc editar les fotos i fer productes i projectes d’scrapbook digital.
 3. Si la teva càmera ho permet, fes les teves fotografies en format RAW i no JPG.
 4. Una fotografia en format RAW conté totes les dades de la imatge, tal i com ha estat captada pel sensor digital de la càmera fotogràfica. És el format sense processar.
 5. Una fotografia en format JPEG, en canvi, ja té uns ajustaments previs, és a dir, una edició prèvia en balanç de blancs, enfocament, saturació i contrast. I per tant, és una foto que ja ha estat elaborada i que ha perdut informació.
 6. La diferència entre aquests dos formats d’arxiu és important en el moment de l’edició, ja que en el format RAW la foto està en “cru” i podrem fer tots els ajustaments nosaltres.
 7. Les fotos en format JPG també les podrem editar en photoshop però hem de saber que és una foto que haurà perdut informació.
 8. Els desavantatges del format d’arxiu RAW són que, per una banda, ocupa molt més espai que el JPG i, per l’altre, que per sí sol és il·legible i necessita una aplicació que el transformi en un format que es pugui llegir.
 

Flux de treball:

El flux de treball per a l’edició d’imatges que generalment utilitza la gent que treballa amb photoshop és el que proporciona Adobe a través de tres aplicacions (totes venen amb el photoshop):

 • Bridge: Per navegar, organitzar i classificar les fotografies.
 • Càmera RAW: Per fer una edició inicial de la fotografia i transformar el format RAW en un format llegible per photoshop.
 • Photoshop: Per a editar les fotografies.
 

I ara sí que et deixo amb el vídeo perquè ho vegis tot clar:

 

El mes de novembre ja ens endinsarem pròpiament en l’edició i t’explicaré com millorar de forma espectacular la llum de les teves fotos.

Recorda que pots descarregar-te des de la pàgina d’Adobe una versió de prova gratuïta per utilitzar photoshop durant 30 dies.

Una  abraçada!

 

I si vols continuar aprenent sobre com capturar la màgia del teu dia a dia, vine i subscriu-te a la llista de correu electrònic i descarrega’t l’ebook “Converteix els teus moments diaris en records extraordinaris” de forma immediata i gratuïta.

 

Vull el meu ebook gratuït!

 

4 comentaris

 1. Paqui
  28 setembre, 2016

  Magnífic tutorial. Moltes gràcies!!!!

  Respon
  • Estel
   Estel
   5 octubre, 2016

   Moltes gràcies pel teu comentari Paqui! Per mi és donar-li sentit i valor a la feina que hi ha al darrera! Un abraçada!

   Respon
 2. Conxita
  19 octubre, 2016

  Ho expliques tant clar, que posaré fil a l’agulla a un tema àrid 😂

  Respon
  • Estel
   Estel
   26 octubre, 2016

   Moltes gràcies Conxita! I què bé si t’animes! Ja veuràs que no és tant complicat com sembla. Una abraçada!

   Respon

Deixa el teu comentari

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan indicats amb un *