Tu pots conservar els teus records de forma fàcil, bonica i amb poc temps

Documentar de forma fàcil, bonica i en poc temps

Documentar de forma fàcil, bonica i en poc temps

 
T’agradaria conservar els teus records de forma fàcil i bonica però no saps per on començar o creus que no tens prou temps?

 

Setembre és l’inici de curs, i per molta gent significa també l’inici de l’any. És un bon moment per iniciar-se en alguna cosa. I, si sempre has volgut fer un projecte de documentació fàcil, bonic i amb poc temps, avui t’ensenyaré com.

 

He preparat una petita guia per a que descobreixis pas a pas com fer un petit projecte de documentació i per a què vegis que pots documentar la teva vida de forma creativa i fàcil, i sense fer una gran inversió d’un temps que, ara mateix, no tens.

 

El projecte que he triat (i simplificat) és un projecte d’scrapbook amb “protectors de pàgina de butxaca” perquè em sembla una manera senzilla de que puguis començar des de zero a capbussar-te en el món de documentar el dia a dia.

 

Què necessites per començar a documentar:

Com fer un project life fàcil

 1. Un àlbum amb anelles. La mida d’àlbum que jo considero més manejable per a començar a documentar és 15 x 20 cm.
 2. Fundes transparents o protectors de pàgina de butxaques. S’utilitzen per posar de manera ordenada les fotos i els escrits. Han de tenir la mateixa mida que l’àlbum i, per tant, en aquest cas, et recomano que siguin de 15 x 20 cm i que tinguin dues butxaques de 10 x 15 cm.
 3. Una cartolina blanca de 10 x 15 cm per a escriure la història.
 4. Una fotografia de 10 x 15 cm, que és la mida a la que imprimim fàcilment les fotos a casa o en una botiga de fotografia.
 5. Adorns. Els que tinguis a casa o que vulguis comprar a una papereria o botiga d’scrap especialitzada (lletres, cartronets, enganxines,…).
 

Com construir el teu projecte:

Project life fàcil, bonic i amb poc temps

 1. L’únic que necessites per començar a documentar és una història. Tots tenim històries per explicar. Tria i explica la teva, aquella que tinguis ganes de conservar i de recordar.
 2. Escriu la història en la cartolina blanca de 10 x 15 cm. La pots escriure directament a mà o a l’ordinador i després imprimir-la.
 3. Tria una foto d’orientació horitzontal que expliqui també la teva història i imprimeix-la en paper fotogràfic de 10 x 15 cm.
 4. Diverteix-te i posa-li un títol a la teva història (escriu-lo a mà, amb lletres adhesives, amb cartronets d’scrapbook…) i afegeix altres adorns a la pàgina del diari i/o a la foto.
 5. Col·loca cada element al seu lloc en el protector de pàgina de butxaca.
 6. I gaudeix del resultat i de la teva creativitat.
 
D’aquesta manera, i repetint aquest procés tantes vegades com vulguis, pots començar el teu projecte de documentació personal i construir un àlbum amb:

 
 1. Esdeveniments especials que vagin succeint durant l’any (amb un protector de pàgina de butxaca podràs documentar 2 esdeveniments, un per davant i un altre per darrera).
 2. Un resum de cada mes durant un any (amb 6 protectors de pàgina de butxaca).
 3. Un resum de cada setmana durant un any (amb 26 protectors de pàgina de butxaca).
 

Com organitzar-te si vols fer un projecte setmanal:

Project life fàcil, bonic i amb poc temps

Si t’atreveixes amb la documentació setmanal organitza’t i optimitza al màxim el temps:

 • Un dia a la setmana dedica 15 minuts a “preparar” la història:
 1. Escriu el diari en un foli, una llibreta, una cartolina blanca o a l’ordinador.
 2. Fes la tria de la foto que utilitzaràs.
 • Un dia al mes dedica 1 ó 2 hores a construir les pàgines de les darreres quatre setmanes:
 1. Escriu les històries a les cartolines blanques o imprimeix-les des de l’ordinador.
 2. Imprimeix les quatre fotografies.
 3. Deixa fluir la creativitat i munta les quatre pàgines amb els diaris, les fotos, els títols i els adorns.
 

Com progressar amb el teu projecte:

Project life fàcil, bonic i amb poc temps

Amb el temps, i a mesura que vagis agafant pràctica, pots combinar els protectors de pàgines de dues butxaques amb altres que en tinguin tres o quatre, utilitzar fotografies de mides diferents i anar afegint més material d’scrapbook (targetes decorades, cartronets, enganxines, washi tape…).

Finalment, et pots atrevir a utilitzar àlbums més grans i acabar fent el “project life”, el primer (i més conegut) projecte de documentació amb protectors de pàgina, ideat per la Becky Higgins, una scrapbooker americana. En aquest projecte, l’àlbum és de 30 x 30 cm i es documenta cada setmana en una pàgina doble (amb 16 butxaques!) tot un any.

Una abraçada,

Estel.

PD: Si tens ganes de veure altres pàgines d’àlbums amb el mateix format pots anar a Diari de nadal-Calendari d’advent o Diari de nadal-La decoració de l’avet.

2 comentaris

 1. Roser
  14 setembre, 2016

  Estel, m’encanta aquest post! Perquè d’una manera molt estructurada i quantificada expliques com fer un projecte de documentació. Explicat així no sembla tan difícil ni que impliqui tan de temps.

  Merci!

  Respon
  • Estel
   Estel
   20 setembre, 2016

   Moltes gràcies Roser! Justament això era el que volia transmetre! 😉 Una abraçada!

   Respon

Deixa el teu comentari

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan indicats amb un *