Scrapbook digital: Què és, projectes i recursos gràfics

Scrap digital

Scrapbook digital

 

L’scrapbook digital es podria definir com l’art de documentar la vida de forma bonica per ordinador i mitjançant aplicacions d’edició gràfica.

En el mercat hi ha diferents programes d’edició d’imatges però Photoshop és el líder mundial d’aquestes aplicacions.

I tot i que hi ha programes més senzills d’utilitzar, jo et recomano que utilitzis Photoshop perquè les possibilitats de creativitat que t’ofereix (tant per a l’edició de les teves fotografies com per a la creació dels teus propis projectes d’scrap digital) són infinites.

 

Quins tipus de projectes pots realitzar:

 

Scrapbook digital

 

En scrapbook digital pots realitzar el mateixos projectes que en scrapbook tradicional (layouts, targetes, collages, projectes de documentació tipus “project life”, àlbums, calendaris…..).

La diferència és que en l’scrap digital tots els elements del projecte (el llenç, el títol, el diari, els adorns…) i la seva disposició dins la pàgina es dissenyen a l’ordinador.

Una vegada acabat el projecte aquest el pots imprimir en paper fotogràfic, a casa o en una botiga de fotografia especialitzada.

 

Quins són els elements d’scrapbook digital que pots utilitzar:

 
Scrapbook digital

 

Els principals elements de l’scrapbook digital són:

  1. Papers decorats: Aquests poden ser llisos de colors o estampats amb diferents motius. Es poden utilitzar sencers com a llenç d’una pàgina de 30 x 30 cm, com a targeta decorada en un projecte de documentació tipus “project life” o es poden retallar i utilitzar, per exemple, com a element decoratiu. Els papers decorats generalment són arxius .png, uns tipus d’arxius que tenen el fons transparent amb el que s’integren perfectament al fons del projecte que s’està realitzant.
  2. Adorns: Els mateixos adorns que s’utilitzen en scrapbook tradicional es poden aconseguir en format digital en 2D i també 3D. Hi pots trobar abecedaris, segells, cintes, washi tape, marcs de fotos, etc. Aquests també solen ser arxius .png.
  3. Pàgines ràpides: Són pàgines pre-dissenyades, és a dir, pàgines on el llenç i els elements decoratius ja estan dissenyats i disposats d’una determinada manera en la pàgina i no es poden canviar. Només els cal afegir les fotografies i el diari per a completar-les i personalitzar-les. Generalment són arxius en format photoshop (.psd) i, per tant, és necessària aquesta aplicació.
  4. Plantilles digitals: Són pàgines que també estan pre-dissenyades però que permeten la modificació dels diferents elements que la composen. També són arxius .psd. i és necessari el photoshop.
 

Actualment hi ha moltes pàgines web i botigues online com per exemple Designer Digitals, Oscraps o The Lylipad  que venen aquests recursos gràfics i, fins i tot, algunes ofereixen la possibilitat de descarregar-ne alguns gratuïtament. Aquests recursos digitals gratuïts s’anomenen “freebies”.

 

Scrapbook digital

 

Però, a més, amb el photoshop i amb una mica de temps i pràctica, pots aprendre a dissenyar tu mateixa els teus propis recursos digitals.

Pots dissenyar els teus papers decorats a partir de patrons, dissenyar els teus propis segells i utilitzar-los tantes vegades com vulguis, fotografiar adorns que tinguis a casa i escanejarlos per a la seva digitalització… i, evidentment, pots crear les teves pròpies plantilles i pàgines digitals des des zero.

En entrades futures t’aniré explicant com fer tot això i molt més!

Una abraçada!

PD: Pots veure altres projectes d’scrapbook digital que he fet clicant a la categoria corresponent de la barra lateral.

I si vols continuar aprenent sobre com capturar la màgia del teu dia a dia, vine i subscriu-te a la llista de correu electrònic i descarrega’t l’ebook “Converteix els teus moments diaris en records extraordinaris” de forma immediata i gratuïta.

 

Vull el meu ebook gratuït!

1Pingbacks & Trackbacks en Scrapbook digital: Què és, projectes i recursos gràfics

  1. […] l’any amb una entrada  d’scrapbook digital on t’explico, de forma fàcil i mitjançant un vídeo tutorial, una de les coses més […]

Deixa el teu comentari

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan indicats amb un *