10 consells per millorar la llum de les teves fotos (durant la captura)

Millorar il·luminació fotos

10 Consells per millorar la llum de les teves fotos

 

La llum ho és tot. És la responsable de la màgia de la fotografia. I la responsable que algunes fotos semblin màgiques.

Per això, en l’entrada d’avui, et porto un recull dels que, per mi, són els 10 millors consells que he après durant aquests anys per millorar la il·luminació de les fotografies durant la captura. I així puguis començar a practicar i a sentir que pots fer màgia quan fotografies.

 

10 Consells per millorar la llum de les teves fotos

 

1. Fotografia amb llum natural

La millor llum per fer fotografies boniques és, de forma indiscutible, la llum natural. Així que el millor consell que et puc donar per començar a fer millors fotos és apagar el flash i sortir a fora. Si pel motiu que sigui no pots sortir o has de fer les fotos a l’interior, t’aconsello que tanquis els llums de casa i aprofitis al màxim la llum que entra per les finestres durant les hores del dia que encara és clar.

 

2. Aprofita l’hora màgica

S’anomena “hora màgica” a l’estona que transcorre durant la sortida i també la posta de sol, és a dir, el temps durant la primera i última llum del dia. És el moment més preat pels fotògrafs ja que és quan el sol està més baix i llavors la llum és suau, té una tonalitat més càlida i les ombres són més llargues i més afavoridores.

 

10 Consells per millorar la llum de les teves fotos

 

3. A l’exterior, situa el teu subjecte en una ombra oberta

Quan disparis a l’exterior, sitúa el teu subjecte en una gran ombra oberta, és a dir, en una zona àmplia de llum suau i uniforme.  Per exemple, a l’ombra d’un arbre gran, d’un porxo, o d’un parasol. D’aquesta manera els raigs de sol no incidiran directament sobre el teu subjecte i evitaràs l’aparició de llums dures o de ganyotes.

 

4. Situa’t amb el sol a la teva esquena

A l’hora de disparar a l’exterior intenta’t situar amb el sol al teu darrera perquè d’aquesta manera aconsegueixes il·luminar el teu subjecte de manera uniforme, minimitzes les ombres i dirigeixes la llum cap als seus ulls.

 

10 Consells per millorar la llum de les teves fotos

 

5. A l’interior, situa el teu subjecte al costat d’una finestra

Quan disparis a l’interior, obre les portes i finestres per deixar passar la màxima quantitat de llum possible i estudia a quines hores la llum és més bonica a aquella habitació on hi passis més hores. Quan vagis a fer la foto, situa el teu subjecte al costat d’aquesta finestra.

 

6. Utilitza un reflector per rebotar la llum

Un reflector és qualsevol material que quan la llum incideix sobre ell, aquesta rebota, emportant-se amb ella el color de la superfície de l’objecte reflectant, i omple les ombres del subjecte que volem fotografiar. El pots comprar professional o bé te’n pots fer un de casolà amb paper de plata o una cartolina blanca.

 

10 Consells per millorar la llum de les teves fotos

 

7. Suavitza la llum amb un difusor

Quan disparis a hores que la llum és molt dura, suavitza-la amb l’ús d’un difusor. Els núvols són uns bons difusors naturals i, per això, és una bona idea fer fotos durant un dia ennuvolat, però també te’n pots comprar un de professional o fer-te’n un de casolà, per exemple, amb roba blanca, una cortina o un llençol i situar-lo entre la font de llum i el subjecte a fotografiar.

 

8. Augmenta l’ISO

L’ISO determina la sensibilitat de la lent a la llum. Com més alt és el seu valor més sensible és. Per tant, una opció que tens, quan estiguis fent fotos en condicions de poca llum, és augmentar l’ISO. Has de pensar, però, que l’ISO sempre s’ha de mantenir el més baix possible ja que a mesura que augmenta, augmenta també el “soroll”  o “gra” en les fotos disminuint-ne la qualitat.

 

10 Consells per millorar la llum de les teves fotos

 

9.Obre el diafragma al màxim.

El diafragma és el mecanisme que modula la quantitat de llum que entra en el nostre objectiu i que arriba al sensor de la càmera. En funció de la seva obertura deixa passar més o menys llum. A més obertura, més pas de llum. Per tant, per aconseguir entrar la màxima quantitat de llum possible, obre el diafragma el màxim que permeti el teu objectiu. Si dispares amb una càmara compacta utilitza el mode retrat que és el que obre al màxim el diafragma.

 

10. Utilitza el trípode i dispara a una velocitat d’obturació lenta

La velocitat d’obturació és el mecanisme que determina el temps que la llum entra en el nostre objectiu i que arriba al sensor de la càmera. Com més temps obert l’obturador, més llum entrarà. Per tant, utilitza una velocitat lenta per deixar passar la màxima quantitat de llum possible però utilitza el trípode per evitar que les fotos a aquesta velocitat surtin mogudes.

 

10 Consells per millorar la llum de les teves fotos

 

Què t’ha semblat aquest recull de consells? Creus que et pot ajudar a millorar la teva fotografia? El proper dia t’explicaré com acabar de millorar la il·luminació de les teves fotos durant l’edició amb photohop. T’espero a comentaris!

Una abraçada!

Si vols llegir més sobre fotografia, mira aquí 5 consells sobre com fotografiar el dia a dia.

I si vols continuar aprenent sobre com capturar la màgia del teu dia a dia, vine i subscriu-te a la llista de correu electrònic i descarrega’t l’ebook “Converteix els teus moments diaris en records extraordinaris” de forma immediata i gratuïta.

 

Vull el meu ebook gratuït!

6 comentaris

 1. Anna
  20 novembre, 2016

  Uaaaaauu! Quin espectacle de fotos!

  Respon
  • Estel
   Estel
   23 novembre, 2016

   Et sonen totes, oi? 😉

   Respon
 2. Núria
  21 novembre, 2016

  Molt ben explicat!! Gràcies

  Respon
  • Estel
   Estel
   23 novembre, 2016

   Moltes gràcies Núria! Un petó!

   Respon
 3. Roser
  23 novembre, 2016

  Estel, com sempre molt clar i estructurat, molt entenedor! I les fotos… espectaculars, com sempre!

  Respon
  • Estel
   Estel
   23 novembre, 2016

   Moltes gràcies pel retorn Roser! Ja saps que la teva opinió sempre és molt important per mi! Ves pensant dia…Muack!

   Respon

Deixa el teu comentari

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan indicats amb un *