Com millorar la llum de les teves fotos amb photoshop

Com millorar la llum de les teves fotos amb photoshop

Tu pots il·luminar de forma espectacular la llum de les teves fotos de dues maneres:

 1. Cuidant-les en el moment de la captura (i posant en pràctica els 10 consells que et vaig explicar sobre com millorar la llum de les teves fotos durant la captura).
 2. Editant-les amb cura durant la post-producció.
 

Però has de saber que, per a que es produeixi la màgia que tu vols veure en les teves fotos, has de cuidar les dues coses, ja que una foto que no és pensada per a que tingui una bona il·luminació ja durant la presa millorarà poc en la post-producció i una foto que no s’editi (i amb cura) no podrà tenir mai tant bona il·luminació.

 

Dit això, avui vinc a ensenyar-te com pots acabar de fer el canvi espectacular de llum que les teves fotos es mereixen amb l’edició d’aquestes a photoshop.

 

En el vídeo-tutorial que he preparat,  t’explico com millorar de forma fàcil, en pocs passos i de diferents maneres la llum de les teves fotos durant l’edició i amb el photoshop.

 

T’aconsello que, si encara no ho has fet, miris el vídeo on t’explico els passos previs a l’edició de les teves fotos, ja que el d’avui és la continuació d’aquest.

 

En el vídeo d’avui aprendràs a:

 1. Corregir el balanç de blancs i l’exposició a Càmera Raw.
 2. Millorar la il·luminació i el contrast de tres maneres diferents a Photoshop.
 

Abans de començar, però, és inevitable que t’expliqui alguns conceptes que són necessaris per entendre tot el procediment.

 

El balanç de blancs:

 1. S’anomenta també “equilibri de color” i té per objectiu que el que és blanc a l’escena que nosaltres estem fotografiant es vegi també blanc a la nostra fotografia.
 2. La llum té una temperatura de color i és més freda o més càlida en funció de diferents factors, com el dia que fa (si és un dia assolellat o ennuvolat…), l’hora a la que fotografiem (matí, migdia, vespre…) o la nostra font de llum (el sol, un fluorescent, una espelma…).
 3. La temperatura de color és la dominància d’uns colors de l’espectre lumínic sobre els altres, de manera que en funció de les circumstàncies en les que prenem la fotografia, el color blanc s’alterarà cap al vermell o cap al blau en aquest espectre (per això de vegades algunes fotos queden tenyides d’un color ataronjat o blavós).
 4. Com nosaltres no volem que en la nostra foto hi hagi cap to predominant (i volem que el blanc sigui blanc i no taronja o blau) el que fem és buscar l’equilibri ajustant el balanç de blancs.
 5. El que estem fent quan ajustem el balanç de blancs és “contrarrestar” el to predominant en la nostra fotografia utilitzant el seu contrari en busca de l’equilibri.
 6. El balanç de blancs es pot ajustar a la nostar càmera de forma manual (enfocant un objecte blanc i apretant el botó de calibració de blancs), triant del menú de configuració d’entre les diferents opcions (dia asolellat, dia ennuvolat, llum d’un fluorescent, halògen), o bé deixar-ho en automàtic.
 7. Si captures les fotos en format RAW, pots deixar el balanç de blanc de la càmera en automàtic perquè en general, l’ajust que fa és prou bo, i després aquest el pots acabar d’ajustar a la postproducció, que és el que aprendràs avui.
 

L’exposició:

 1. L’exposició és la quantitat de llum que arriba al sensor de la nostra càmara digital.
 2. Diem que una foto té una bona exposició quan la quantitat de llum que ha arribat és la correcte. Diem que una foto està sobreexposada quan la quantitat de llum és excessiva (i la nostra foto és massa clara) i subexposada quan la quantitat de llum és insuficient (i la nostra foto és massa fosca).
 3. L’histograma és la representació gràfica de la quantitat de píxels que tenen una determinada lluminositat en la nostra foto.
 4. És un diagrama de barres on a l’eix vertical hi estan representats el número de píxels i a l’eix horitzontal, i d’esquerra a dreta, hi estan representades les ombres, els tons mitjos i les llums.
 5. La seva funció és ajudar-nos a veure si la nostra foto està ben exposada.
 6. Generalment es considera que una foto està ben exposada quan té alguns píxels totalment negres, alguns totalment blancs i la resta es troben a la zona dels tons mitjos.
 7. Algunes càmares permeten visualitzar l’histograma ja en el moment de la captura i si no, el podràs veure i modificar durant l’edició que és el que també t’ensenyaré avui.
 

I ara sí que et deixo amb el vídeo perquè una imatge val més que mil paraules 😉

 

 

Una abraçada!

I si vols continuar aprenent sobre com capturar la màgia del teu dia a dia, vine i subscriu-te a la llista de correu electrònic i descarrega’t l’ebook “Converteix els teus moments diaris en records extraordinaris” de forma immediata i gratuïta.

 

Vull el meu ebook gratuït!

Deixa el teu comentari

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan indicats amb un *